Gastcollege Rockstart en Elon University

Gistermiddag hebben wij samen met de Merkplaats® alweer een gastcollege gegeven. In het prachtige pand De Zonnewyser, schuin tegenover ons kantoor, waren 15 Amerikaanse studenten van de Elon Law School en een aantal Amerikaanse startups te gast bij Rockstart om meer te leren over het intellectuele eigendomsrecht.

Het gastcollege maakte deel uit van een ‘Meet-Up’ die de titel ‘Law for Innovation / Innovation for Law’ droeg.
De ‘Meet-Up’ is een initiatief van Zebra Legal en Jack Hicks, professor op de Elon University, School of Law, in North Carolina. Ook waren er beleidsmakers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, RVO, aanwezig én Daryl Reeve, Reviser van de Chinese Shandong University.

‘Veel dank voor de mooie presentatie. De studenten vonden het super en Dopper staat zo mooi op de kaart in North Carolina!’

– Ernestien Idenburg, Legal and Business consultant Zebra Legal

Collage WelcomeVraagteken
Gedurende de dag werden verschillende lezingen gegeven en hadden de studenten de gelegenheid om vragen stellen aan de aanwezige startups.

dopper-family-pack-a3495-750x750Mr. Alphons Geerlings en Sam van den Berg bespraken onder andere het merkenrecht, het auteursrecht en de belangrijke rol van Donald Duck binnen de octrooiwetgeving. Daarnaast reikten zij bij CC Proof geregistreerde Doppers® uit aan studenten die een vraag goed beantwoordden of zelf met een interessante vraag kwamen.

‘I felt today was the most rewarding day yet. Listening and learning from lawyers in Amsterdam was very informative. Their presentations were interactive and a good variety. The Local Law Firm presentations [de Merkplaats] were good because they were interactive yet we learned a lot.”

Law student Elon University


Al met al was het een geslaagde dag die werd afgesloten met een gezellige borrel in hotel The Hoxton in Amsterdam.


Ook geïnteresseerd in een ‘Talks With…’? Voor gastcolleges reizen wij graag het land door.
Neem contact met ons op voor meer informatie.