Wat is merkenrecht?

Het merkenrecht verschaft een exclusief recht op het gebruik van een teken of naam, indien dit teken of deze naam wordt gebruikt ter onderscheiding van de waren en/of diensten van een onderneming. Een merkrecht kan uitsluitend worden verkregen door het als merk te deponeren. Een merkrecht kan onder meer worden verkregen op een woord (zoals Shell, Apple, Philips), op een logo (zoals de schelp van Shell en de appel van Apple), op een vorm (zoals het wokkelzoutje van Smiths) en op een kleur (zoals de kleur groen van KPN). Het is zelfs mogelijk een geur of een klank als merk te registreren.

Mocht jij een merk willen beschermen, dan is het raadzaam contact op te nemen met een daarin gespecialiseerd juridisch deskundige om advies in te winnen over de meest optimale juridische bescherming van jouw merk.

 

de Merkplaats

CC Proof in samenwerking met de Merkplaats®

Merk registratie kan een lastig karwei zijn, en in veel gevallen onmogelijk lijken. Een merkenbureau gooit al gauw de handdoek in de ring wanneer een merk bijvoorbeeld niet onderscheidend genoeg is. Zo niet De Merkplaats. Wij gaan door totdat je tevreden bent met een mooi, beschermd merk.