“Talks with…” Lezingen over het intellectuele eigendom

Samen met de juristen van de Merkplaats trekt CC Proof regelmatig het land in om lezingen te geven over intellectuele eigendomsrechten. Van studenten tot startups, van Groningen tot Rotterdam: er is behoefte aan meer kennis over dit belangrijke rechtsgebied.

Voor wie?

Vooral bij de creatieve academies merken wij een tekort aan bewustzijn van het intellectuele eigendomsrecht. Juist voor de creatieveling is het belangrijk om te weten wat de rechten zijn over zijn of haar creaties.
Ook de rechtenstudenten steken wat op van de “Talks with..”. Vanuit de universiteit krijg je als rechtenstudent namelijk weinig mee over hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Gelukkig is de Merkplaats met ruim 15 jaar ervaring binnen het IE-recht bereid haar praktijkervaring te delen in de ‘Talks with…’.


“Talks with…”

De lezingen gaan onder de naam “Talks with..” omdat het een dialoog is met de groep. Iedere groep heeft interesse in een andere kant van het recht. Zo kregen we bij de studenten van Nyenrode de vraag :

“Een vriend heeft voor ons een logo ontworpen, hebben wij nu zeggenschap over het logo?”

En bij het Grafisch Lyceum Rotterdam kregen we vragen als:

“Voor een vriend heb ik een logo ontworpen, liggen de rechten nu bij mij of bij die vriend?”

De tweezijdigheid van de lezing zorgt ervoor dat de juiste informatie wordt behandeld voor de groep. De interactie wordt bevorderd doordat we juiste antwoorden en goede vragen belonen met een Dopper®.

 

 

Waar zijn ze al bewust?

Waar zijn ze al bewustELON&ROCKSTART

De startups van Present Your Startup 2016.

regio's present your startup


Ook geïnteresseerd in een “Talks with…”?
Neem dan contact met ons op voor het moment en de kosten.