Gastcollege van CC Proof & de Merkplaats bij het Grafisch Lyceum Rotterdam

Afgelopen dinsdag zijn mr. Alphons Geerlings & dhr. Sam van den Berg vertrokken naar Rotterdam om op het SURF evenement van het Grafisch Lyceum Rotterdam een gastcollege te geven: ‘Waarom je ontwerp beschermen?’

Sam geeft lezing

Na eerdere gastcolleges bij o.a. InHolland en Nyenrode was nu het Grafisch Lyceum Rotterdam aan de beurt om bijgeschoold te worden in het intellectuele eigendom. Door colleges te geven op creatieve academies merken we dat er een tekort is aan bewustzijn van het intellectueel eigendom van studenten. Hierdoor komt regelmatig voor dat bedrijven, die zaken doen met deze academies, onzorgvuldig omgaan met de intellectuele eigendomsrechten van de studenten. Daarbij hebben studenten moeite met het spreiden van de vleugels en het ontplooien van hun eigen creativiteit na het afstuderen.

Naar ons idee heeft dit alles te maken met het tekort aan bewustzijn van het intellectueel eigendom tijdens de studie. Door goed op de hoogte te zijn van onder andere je auteursrechten is het makkelijker om de kracht van je werk in te zien.
Ben jij opzoek naar een partij die een creatief gastcollege kan geven over het intellectuele eigendom? Stuur dan een mail naar info@ccproof.nl.


SURF boekje