Nederlandse uitvinding wordt verwerkt in miljoenen Gillette-spuitbussen

Het Nederlandse bedrijf Airopack Technology Group (ATG), maker van innovatieve dispensers, heeft een werelddeal gesloten met het Amerikaanse bedrijf Gillette. Procter & Gamble gaat haar nieuwe Gillette scheergel verpakken in Airopack’s lucht aangedreven spuitbus. Wereldwijd gaat het om een productie van tientallen miljoenen bussen per jaar.

De uitvinding van Airopack zorgt ervoor dat drijfgassen in spuitbussen niet meer nodig zijn en in plaats daarvan gebruik maakt van de gewone lucht. Hierdoor kunnen de verpakkingen van kunststof worden gemaakt in plaats van metaal en daarmee zijn ze vriendelijker voor het milieu. Het Airopack systeem is geschikt voor diverse markten, zoals lichamelijke verzorging, cosmetische-, farmaceutische- en huishoudelijke producten.

CC Proof is zelf ook sterk gericht op duurzaam ondernemen. Dit soort grote, milieuvriendelijke projecten juichen wij dan ook toe. CC Proof heeft in november een flinke lading Dopper® flesjes ingeslagen en uitgedeeld tijdens de uitreiking van de Herengrachtgids!