Nederlands TV Format ‘The Voice’ wint Emmy

Naast onder andere Michael Douglas, regiseur Steven Soderbergh en dramaserie Breaking Bad heeft John de Mol een Emmy Award in de wacht gesleept met zijn TV programma The Voice. Het format van The Voice is inmiddels aan meer dan 40 landen verkocht. De Amerikaanse versie won gisteravond de award in de categorie beste reality- en competitieprogramma. John de Mol was als bedenker van het TV-Format aanwezig bij de uitreiking in het Nokia Theatre in Los Angeles.

emmy

 
Inbreuk op auteursrecht
Michael Roy Barry, een scriptschrijver uit Ierland, claimt dat hij de bedenker is van het concept van the Voice. Talpa’s woordvoerder Thomas Notermans spreekt dit tegen. ‘’Feit is dat meneer Barry gedurende afgelopen jaren geen snipper bewijs heeft laten zien’’.

CC Proof
In het geval van een juridisch conflict is het van groot belang dat je als partij kunt aantonen dat er op een bepaalde datum een idee tot stand is gekomen. Door middel van het registreren van een TV-Format bij CC Proof kun je in een eventueel conflict aantonen wie de auteursrechtebbende is van een programmaformat.