Nederlandse uitvinder wordt opgenomen in Hall of Fame… Gefeliciteerd Jaap!

Jaap Haartsen ontwikkelde in 1994 Bluetooth voor het Zweedse bedrijf Ericsson. Deze vinding maak het voor verschillende soorten elektronische apparaten mogelijk om met elkaar te communiceren. Inmiddels is Bluetooth terug te vinden in meer dan drie miljard apparaten.

Door Jaap zijn revolutionaire vinding wordt hij in de National Inventors Hall of Fame in de Verenigde Staten opgenomen. Hiermee vergezelt hij onder andere Thomas Edison, bekend van de gloeilamp, en de gebroeders Wright, uitvinders van het eerste vliegtuig. Dat een Nederlandse innovator het zo ver weet te schoppen doet CC Proof deugd. Het was mij dan ook een eer om Jaap van de week persoonlijk te kunnen feliciteren met deze mijlpaal.

Naast het patent op Bluetooth heeft Jaap nog 149 andere patenten op zijn naam. Benieuwd hoe zo’n patent eruit ziet? Klik hier voor het officiële Bluetooth patent.


harald-bluetooth
Leuk weetje:
Wist je dat de naam ‘Bluetooth’ gebaseerd is op King Harald Bluetooth, de tweede koning van Denemarken uit de 10e eeuw. King Harald Bluetooth stond bekend om het verenigen van Scandinavië, zo verenigd Bluetooth tegenwoordig de verschillende elektronica.

Sam van den Berg