Gemakkelijk je ideeën registreren en voorzien van een datumstempel

Jouw werk vastleggen

1Meld je aan
2Upload je werk
3Abonneer
4Werk vastgelegd

Aanmelden & werk vastleggen

Werk beschermen

Werk beschermen

Door je werk te registreren met CC Proof krijg je een wettelijk bewijsmiddel in handen waarmee je kunt aantonen dat jij de eerste bent met het werk en dus de auteursrechten bezit.
Het auteursrecht of copyright is het exclusieve recht van de maker van een oorspronkelijk werk van letterkunde, wetenschap of kunst - of van zijn rechtverkrijgenden - om dit werk openbaar te maken en te verveelvoudigen. Aldus artikel 1 van de auteurswet.
 
Meer informatie over auteursrecht
Het auteursrecht ontstaat op het moment dat je jouw idee uitwerkt en daarmee zintuiglijk waarneembaar maakt voor een ander. Om te bewijzen dat je de auteursrechthebbende bent op je werk is het belangrijk dat je kunt aantonen dat jij de maker bent van het werk. Voor dit bewijs ben je bij CC Proof aan het juiste adres.
 
Met CC Proof is het mogelijk om je werk digitaal en binnen enkele minuten te voorzien van een officiële geboortedatum.
 
Klik hier om je werk direct vast te leggen.
Berner Convention
In de bovenstaande afbeelding is in blauw te zien welke landen er zijn aangesloten bij de Berner Conventie. In deze landen word je door het creëren van een werk, beschermd door het auteursrecht.
 
Het is in deze landen mogelijk om door middel van het bewijs dat je bij CC Proof krijgt, jouw auteursrechtelijke bescherming op te eisen.
 
Werk vastleggen

Werk vastleggen

Werk onlosmakelijk verbinden aan jouw naam, geen discussie mogelijk over het moment van jouw eigendom, bewijs niet te verwijderen of aan te passen.
Het is verstandig om ieder document, waarvan je op een dag wellicht moet kunnen aantonen dat dit document jouw creatie en eigendom is, vast te leggen. Door het onbeperkt aantal documenten dat je kunt vastleggen met je CC Proof account, heb je de mogelijkheid om dit te doen.
 
Het kan hierbij gaan om: businessplannen, ontwerpen, radio- of televisieformats, juridische documenten, concepten voor nieuwe producten en diensten, bouwtekeningen, recepten, tekeningen, manuscripten, filmscripts, songteksten, audio, video, fotomateriaal, computersoftware, contracten, notulen van vergaderingen. You name it. Je kunt dus alles uploaden als het maar in de vorm van een PDF-bestand is.
 
Lees hier meer over werken die door het auteursrecht beschermd worden.
Door je werk bij CC Proof te uploaden, wordt het vastgelegd. Dit houdt in dat:
 • Het document niet meer uit de cloud te verwijderen of te wijzigen is.
 • Het exacte tijdstip van uploaden vaststaat; hier is geen discussie over mogelijk.
 • Het document onlosmakelijk verbonden is aan jouw naam.
Bekijk hier een voorbeeld van een vastgelegd document
Werk verantwoord delen

Werk verantwoord delen

trademarks Drie algemeen bekende tekens die allemaal duiden op intellectueel eigendom. Communiceren dat jouw werk beschermd is, is een belangrijk onderdeel van de bescherming zelf. CC Proof ondersteunt jou in deze vorm van communiceren en maakt het leuk, gemakkelijk en zelfs lucratief!
Het is mogelijk om geregistreerde documenten vanuit je CC Proof account te mailen naar een derde partij. Het is mogelijk om meerdere werken naar verschillende partijen te versturen met daarbij een toelichtende tekst.
 
Door vanuit CC Proof je werk naar een derde partij te versturen zorg je ervoor dat:
 • De ontvanger direct ziet dat jouw werk is vastgelegd.
 • Het exacte tijdstip van verzending wordt vastgelegd.
 • Het e-mailadres van de betreffende ontvanger wordt vastgelegd.
 • Het document officieel wordt gedeeld met de betreffende partij.
Als CC Proof gebruiker krijg je de mogelijkheid om de CC Proof notice op jouw website te plaatsen. Het plaatsen van de CC Proof notice op je website heeft zowel preventieve als lucratieve effecten:
 
 • Je laat zien dat je bewijs hebt voor de auteursrechtelijke bescherming over je werken, dit maakt plagiaat van jouw werken minder aantrekkelijk.
 • De CC Proof notice getuigt van zorg voor het intellectuele eigendom, dit laat een professionele indruk bij de bezoekers van je website achter.
 • Voor iedere cliént die door jouw CC Proof notice bij ons terecht komt, ontvang je 10% provisie.
Ook gebruik maken van de CC Proof notice? Klik hier en laat het ons weten.
 
cc proof notice2

Een voorbeeld: I amsterdam

De zaak van I Amsterdam was als volgt:

Op alle gebieden moet Amsterdam klimmen in de top-tien van wereldsteden. Met dit doel voor ogen huurt de gemeente het prestigieuze reclamebureau KesselsKramer in en geeft het de opdracht een logo met internationaal allure te ontwerpen.

Zomer 2004. De Amsterdamse wethouder van Economische Zaken, Frits Huffnagel, presenteert vol trots het nieuwe logo van de stad Amsterdam.
I Amsterdam zal wereldwijd dé slogan van de hoofdstad worden.

Als Vanessa van Dam het nieuwe logo onder ogen krijgt, kijkt zij vreemd op: het lijkt exact op haar ontwerp dat zij twee jaar eerder bedacht…

Lees meer voorbeelden in het blog

Tarief

Het CC Proof abonnement

 • Ongelimiteerd documenten vastleggen
 • Documenten veilig versturen
 • CC Proof notice op je website
Het abonnement is 1 jaar geldig en wordt daarna automatisch verlengd. Het abonnement is op ieder moment vanuit het account op te zeggen vóór de automatische verlenging of om te zetten naar een Parkeerabonnement van € 7,50 (excl. BTW) per jaar. Met het Parkeerabonnement kunnen geen documenten vastgelegd worden, maar blijven de overige functionaliteiten wel beschikbaar. Voor het Parkeerabonnement kan worden gekozen na het CC Proof abonnement.

Parkeerabonnement

 • Ongelimiteerd documenten vastleggen
 • Documenten veilig versturen
 • CC Proof notice op je website

Aanmelden & werk vastleggen

Contact

building-picture


CC Proof B.V.
Herengracht 227 1016 BG Amsterdam

info@ccproof.nl

IBAN: NL14RABO0105473820 KvKnr: 34302335
BTWnr: NL 8194.38.996.B.01

Het CC Proof team